Matkustaminen on ihanaa, mutta kaikki lentokoneessa pitkään istuneet tietävät, kuinka raskasta se on iholle. Lentokoneen ilma on kuivaa ja sen kosteusprosentti on vain noin reilun 10 prosentin luokkaa, kun sisätilojen ideaalinen kosteusprosentti on yleensä 45 prosenttia. Ei siis ole aivan yhdentekevää miten ihoa kannattaa hoitaa, niin ennen lentoa, kuin lennon aikana. 

Käytä kasvosuihketta

Olit sitten pitkällä tai lyhyellä lennolla, kannattaa koneessa olla aina mukana kosteuttava kasvovesi. 100ml pullo riittää hyvin kosteuttamaan ihoa lennon aikana. Mikään ei ole ihanampaa, kuin suihkauttaa kosteuttavaa ja hoitavaa kasvovettä iholle lennon aikana.

Kasvoveden tärkeyttä ihon kosteutuksessa ei voi alleviivata tarpeeksi. Ei ole väliä, kuinka tehokasta kasvorasvaa levität kasvoillesi, jos ihosi on rutikuiva. Voit ajatella kuivan ihon samanlaisena, kuin tiskirätin. Jos tiskirätti on rutikuiva, ei se ime itseensä pöydällä olevaa öljyä tai nestettä yhtä tehokkaasti, kuin märkä tiskirätti.

Samalla tavalla kasvorasva ei pääse imeytymään kuivaan ihoon, vaan iho tulisi kosteuttaa ensin kasvovedellä, joka vahvistaa ihon hydrolipidikalvoa puhdistuksen jälkeen. Älä siis missään nimessä pihtaa kasvovedestä, sillä se on kosteutetun ihon kulmakivi ja auttaa kasvorasvan ja seerumin imeytymisessä. Lentokoneessa kasvoveden imeytymisen voi suorastaan tuntea iholla, tämän lisäksi kasvosuihke sopii myös hyvin dekolteelle ja käsille.

Juo vettä 

"Vesi vanhin voitehista." Tämä kikka sattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä ja vähän tylsältäkin, mutta on oikeastaan hehkeän ihon A ja O. Lentokoneen matkustamossa kiertävä ilma on kuivaa ja yhdessä paineistuksen kanssa se imee kosteutta ihosta.

Lennon aikana ihostasi haihtuu siis paljon kosteutta, joten ei ole aivan urbaani legenda, että lentoemännät juovat litratolkulla vettä ennen lentoa, säilyttääkseen ihonsa hehkun ja kosteuden. Huolehdi siis, että juot tarpeeksi vettä niin ennen lentoa, kuin myös tasaisesti lennon aikana. Suosituksen mukaan olisi hyvä juoda noin desi vettä tunnissa. 

Pahimmillaan iho saattaa oireilla kuivuudesta vielä monta päivää pitkien lentomatkojen jälkeenkin, joten ei ole aivan sama miten hoidat ihoasi lennon aikana.

Kosteuta kasvonaamiolla

Markkinoilla on nykyään todella käteviä yksittäispakattuja kasvonaamioita, jotka tulevat kuin tilauksesta auttamaan ihoasi matkustaessa. Vaikka valinnanvaraa on valtavasti, niin kertakäyttöisten kasvonaamioiden kuningatar on kuitenkin bio-selluloosa naamio. Mitä ihmettä, mikä bio-selluloosa naamio?

Bio-selluloosa on ohut ja ekologinen luonnonkuitu, joka on itseasiassa peräti 1000 kertaa ohuempaa, kuin ihmisen hius. Koska bio-selluloosa on niin ohutta, sulautuu se ihoon, kuin tiivis kalvo, jolloin naamion tehoaineet pääsevät oikeasti imeytymään ihoon. Jos verrataan muita kasvonaamioita bio-selluloosa naamioihin, jättävät muut naamiot ihon ja naamion välille tyhjän tilan, jolloin kasvonaamion tehoaineet eivät pääse samalla tavalla imeytymään ja vaikuttamaan ihoon.

Tällainen naamio on ideaalinen juurikin kuivassa lentokoneilmassa, sillä mitä tehokkaampi naamio, sitä paremmat vaikutukset ihoon. MayBeautyn hyaluronihappoa sisältävä Bio Cellulose Face Mask on tehokas superkosteuttaja, kun ihosi janoaa kosteutusta. Hyaluronihappo tunnetaan ihon tehokosteuttajana, sillä se sitoo kosteutta ihoon sekä silottaa samalla juonteita. Iho paitsi tuntuu kimmoisalta ja kosteutulta, hyaluronihappo tekee siitä myös superpehmeän.

Bio Cellulose Face Maskissa yhdistyvät siis kaksi ihosi kannalta parasta asiaa: superohut ja tehokas bio-selluloosa naamio sekä hyaluronihapon kosteuttava vaikutus. Naamiolla on tämän lisäksi myös silottava ja ihoa rauhoittava vaikutus.

Tilaa täältä kasvonaamioiden uusin innovaatio ja hämmästy tuloksista! Katso tarjoukset!

Älä käytä meikkiä

Jotta saisit parhaan hyödyn irti kosteuttavista hoitotuotteista, kannattaa lennolle tepastella puhtailla kasvoilla. Meikkikerros kuivattaa ihoasi entisestään ja saa myös ihon tuntumaan todella epämukavalta.

Kaikki pitkillä lennoilla olleet tietävät, kuinka hyvältä tuntuu saada pestä naama lennon jälkeen, joten kannattaa helpottaa omaa oloa ja lentää ilman meikkejä. Näin voit myös puhdistaa kasvot lennon aikana puhdistusliinalla tai kasvovedellä ja tämän jälkeen kosteuttaa kasvot kasvonaamiolla.

Levitä ihonhoitotuotteet oikeassa järjestyksessä

Korealaisen ihonhoitotrendien mukana on tullut uudenlaisia rutiineja jokapäiväiseen ihonhoitoon ja etenkin siihen, missä järjestyksessä eri tuotteet kannattaa levittää, jotta niistä saisi parhaimman hyödyn irti.

Kun valmistaudut pitkälle lennolle, kannattaa iho valmistella erityisen hyvin, jotta se kestäisi koneessa olevan kuivuuden sekä myös mahdollisen UV-säteilyn aurinkoisella säällä.

Iholle kannattaa kasvoveden jälkeen levittää kosteuttava seerumi, jonka jälkeen kosteuttava kosteusvoide. Lopuksi iholle levitetään vielä kasvoöljy, joka estää muita tuotteita kuivumasta ja haihtumasta iholta. Näin ihosi säilyttää kosteuden ja hehkun pidempään.

Tilaa täältä kasvonaamioiden uusin innovaatio ja hämmästy tuloksista! Katso tarjoukset!

MayBeauty tyytyväisyystakuu: Uskomme niin vahvasti tuotteidemme tehoon, että annamme niille 100% tyytyväisyystakuun. Muistathan, että tulokset saattavat vaihdella henkilöstä riippuen, mutta jos et ole tyytyväinen saatuihin tuloksiin, ole yhteydessä MayBeautyn asiakaspalveluun. MayBeautyn tuotteita ei ole testattu eläimillä.

Kuvat: Pexels & MayBeauty