Päivittäinen kasvojenpuhdistus on terveen ihon edellytys, joten kannattaa laittaa nämä vinkit korvan taakse. Oikeaoppinen kasvojenpuhdistus  ja oikeat tuotteet pitävät ihosi puhtaana, kuulaana ja ennen kaikkea terveenä.

Moni havahtuu kasvojen oikeaoppiseen puhdistukseen ja hoitoon vasta siinä vaiheessa, kun iho alkaa oireilemaan. Hoidon aloittaminen tässä vaiheessa ei ole liian myöhäistä, mutta tietysti ennaltaehkäisy tässäkin asiassa tekee elämästä helpompaa. Listasimme viisi vinkkiä, joiden avulla pidät ihosi terveenä ja ennaltaehkäiset mahdollisia ihottumia tai tulehduksia.

1. Puhdistustuote ihon tarpeen mukaan

Ihonhoidossa - oli kyse sitten kasvoista, päänahasta tai vartalosta, on tärkeää valita hoitotuotteet oman ihon mukaan. Jos ihosi on herkkä, liian hoitavat ja puhdistavat tuotteet tekevät sille vain hallaa ja pahimmillaan lopputuloksena voi olla tulehtunut iho, jonka oma suojakerros on häiriintynyt.

Puhdistustuotteita kannattaa myös vaihdella esimerkiksi vuodenaikojen ja omien elintapojen mukaan. Talvella ihosi sattaa kaivata voidemaisia ja kosteuttavia puhdistustuotteita, kun taas kesällä geelimäiset tuotteet voivat olla paras ratkaisu. Jos taas käytät paljon meikkiä, tai esimerkiksi vedenkestävää ripsaria tai vahvaa silmämeikkiä, on tärkeää valita oikea puhdistusaine herkälle silmänympärysiholle.

2. Hellävarainen, mutta riittävän puhdistava

Kuivalle ja hyvin herkälle iholle suositellaan yleensä voidemaisia, öljymäisiä tai geelimäisiä puhdistusaineita. Vaahtoutuvat puhdistustuotteet tuppaavat kuivattamaan ihoa entisestään, joten niitä kannattaa välttää. Kun iho huutaa kosteutta, on tärkeää, että ihon omaa kosteusvaippaa ei pestä pois liian tehokkailla tuotteilla.

Maybeautyn The Incredible Face Gel on ihoa puhdistava ja samalla hellästi kuoriva puhdistusgeeli. Erikoista geelistä tekee se, että se ei sisällä kuorivia mikrokuulia, jotka ovat paitsi vakava luontohaitta mikromuovin muodossa myös turhan kovia herkälle iholle. Kun rakeetonta The Incredible Face Geliä hieroo kasvojen ihoon, alkaa se irroittamaan kuollutta ihosolukkoa ja epäpuhtauksia.

>> Lue lisää ja tilaa hellävarainen the Incredible Face Gel täältä <<

3. Säännöllinen puhdistus

Kasvot tulisi puhdistaa aamuin illoin, ja pahin vihollinen kasvoille onkin meikit naamassa nukkuminen. Myös esimerkiksi urheilutreeneihin kannattaa mennä pestyillä kasvoilla ja ilman meikkiä, sillä hiki ja meikit yhdessä lisäävät bakteerien määrää iholla ja sitä mukaa ihon tulehdusriskiä.

4. Älä missään nimessä unohda kasvovettä

Tärkeä tuote kasvojenhoidossa ja etenkin kasvojen kosteutuksessa on kasvovesi. Ei ole väliä, kuinka tehokasta kasvorasvaa laitat naamaasi, jos ihosi on kuiva.

Voit ajatella kuivan ihon samanlaisena, kuin tiskirätin. Jos tiskirätti on rutikuiva, ei se ime itseensä pöydällä olevaa öljyä tai nestettä yhtä tehokkaasti, kuin märkä tiskirätti. Samalla tavalla kasvorasva ei pääse imeytymään kuivaan ihoon, vaan iho tulisi kosteuttaa ensin kasvovedellä, joka vahvistaa ihon hydrolipidikalvoa puhdistuksen jälkeen. Älä siis missään nimessä pihtaa kasvovedestä, sillä se on kosteutetun ihon kulmakivi ja auttaa kasvorasvan ja seerumin imeytymisessä.

Jos ihosi on hyvin kuiva tai tulehtunut, voi kasvot puhdistaa aamuisin myös hellävaraisella ja ihoa rauhoittavalla kasvovedellä vesipesun sijaan.

5. Riittävä kosteutus puhdistuksen jälkeen

Puhdistuksen jälkeen on tärkeää huolehtia ihon rasvauksesta. Oikeaoppinen järjestys on edetä kevyemmästä tuotteesta paksuimpaan. Ensin iholle levitetään kasvovesi, jonka jälkeen seerumi ja viimeiseksi kasvorasva. Kasvorasva sitoo kasvoveden ja seerumin tuoman kosteuden ihoon.

Kuivalle iholle voidaan levittää myös kasvoöljy, joka tuo kuulautta kuivalle iholle, ja osaltaan myös sitoo kosteutta ihoon.

MayBeauty tyytyväisyystakuu: Uskomme niin vahvasti tuotteidemme tehoon, että annamme niille 100% tyytyväisyystakuun. Muistathan, että tulokset saattavat vaihdella henkilöstä riippuen, mutta jos et ole tyytyväinen saatuihin tuloksiin, ole yhteydessä MayBeautyn asiakaspalveluun. MayBeautyn tuotteita ei ole testattu eläimillä.