Olet varmasti kuullut puhuttavan kosmetiikan aineista, joita kannattaa vältellä. Erilaiset ainesosat voivat aiheuttaa allergioita tai ärsytystä iholla. Yksi yleisin kosmetiikassa käytettävä aine on sodium laureth sulfaatti.

Olemme tottuneet siihen, että kun pesemme shampoolla, suihkugeelillä tai kasvojenpuhdistusaineella niin pestessä syntyy puhdistavaa vaahtoa. Jostain syystä aivomme yhdistävät vaahdon puhdistavuuteen, vaikka nämä kaksi eivät todellisuudessa korreloi keskenään. 

Sodium laureth sulfate ja sodium lauryl sulfate ovat juurikin niitä ainesosia, jotka saavat tuotteen vaahtoamaan.

Olet todennäköisesti törmännyt sodium laureth sulfaattiin, tuttavallisemmin SLS:ään selatessasi eri kosmetiikan INCI-listoja. Tämä johtuu siitä, että SLS:ää löytyy todella monesta kosmetiikkatuotteesta, aina hammastahnasta pesuaineisiin. Sitä onkin käytetty kosmetiikassa jopa 1900-luvun alusta asti.

Mitä tapahtuu, kun ihon oma kosteusvaippa häiriintyy

Sodium laureth sulfaatti herättää ristiriitaisia tunteita kosmetiikan käyttäjien joukossa. Monet ovat käyttäneet sitä sisältäviä tuotteita jo vuosia, ilman minkäännäköistä ihoärsytystä. Toiset taas kokevat sen liian pesevänä ja ihoa kuivattavana aineena. Jos ihosi on herkkä ja kuivuuteen taipuvainen voi olla hyvä kokeilla pesuaineita, jotka eivät sisällä SLS:ää.

Iholla on oma kosteusvaippa, joka voi häiriintyä liian pesevistä ja ”tehokkaista” aineista. Pesuaineiden ei ole missään nimessä tarkoitus pestä pois ihon omaa kosteusvaippaa, vaan iholle joutuneet ilmansaasteet, lika ja meikit. Sen lisäksi, että monet pesevät ihoa liian voimakkailla aineilla, niin ihoa pestään myös turhan kovakouraisesti. Jos ihon oma kosteusvaippa häiriintyy, eivät kosteuttavat ainesosat tai hoitavat aineet pääse imeytymään ihoon.

Tämän vuoksi on myös tärkeää tunnistaa oma ihotyyppi, sillä hyvin herkkä ja kuiva iho vaatii erilaisia tuotteita, kuin normaali tai sekaiho.

Hellävarainen kuorinta ja puhdistus samassa tuotteessa

The Incredible Face Gel on ruotsalaisen kosmetiikkayrityksen, MayBeautyn kehittelemä kauneusinnovaatio. Hellävarainen kasvojen puhdistukseen tarkoitettu geeli ei sisällä sodium laureth sulfaattia, joten se on oiva vaihtoehto, jos etsit SLS-vapaata puhdistusainetta. (*huom! Geeli sisältää steartrimonium Methosulfaattia). 

Sen sijaan geeli sisältää ruusunkukkauutetta, joka toimii antioksidanttina auttaen ihon ennenaikaisessa vanhenemisessa. Siitä löytyy myös aloe veraa, jolla on tunnetusti ihoa rauhoittava vaikutus. Aloe vera myös auttaa tehokkaasti kuivan ihon kosteutuksessa.

Geelin suurin salaisuus piilee kuitenkin siinä, että päivittäisen puhdistuksen lisäksi se myös kuorii ihoa hellävaraisesti – ilman kemikaalisia rakeita. Kun rakeetonta The Incredible Face Geliä hieroo kasvojen ihoon, alkaa se irroittamaan ihosta epäpuhtauksia ja talia. Kun iho on kuorittu kuolleesta ihosolukosta, ylimääräisestä talista ja liasta, pääsevät ihonhoitotuotteiden ainesosat paremmin vaikuttamaan ja hoitamaan ihoa.

>> Etsitkö hellävaraista kasvojen puhdistusainetta ilman sodium laureth sulfaattia? Klikkaa ja tilaa The Incredible Face Gel täältä! <<

MayBeauty tyytyväisyystakuu: Uskomme niin vahvasti tuotteidemme tehoon, että annamme niille 100% tyytyväisyystakuun. Muistathan, että tulokset saattavat vaihdella henkilöstä riippuen, mutta jos et ole tyytyväinen saatuihin tuloksiin, ole yhteydessä MayBeautyn asiakaspalveluun. MayBeautyn tuotteita ei ole testattu eläimillä.

Kuvat: MayBeauty & Unspalsh