Suosittu curly girl method tuli myrskyn lailla Suomeen ja muutti suomalaisnaisten hiustenhoitotavat. Vaikka innostus hiipuikin monella alkuhuuman jälkeen, jäi helsinkiläiselle Katjalle kuitenkin metodista käsiin yksi tapa, jota hän ei enää muuta.

Hiukset ovat naisen kruunu ja ne kertovat paljon muutakin, kuin vain sen onko tänään hyvä vai paha ”hair day”. Vaikka hiukset liitetäänkin yleensä kauneuteen, kertovat ne myös kehomme kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Keho on siinä mielessä fiksu, että jos kaikki ei ole kunnossa, alkaa se minimoimaan ravintoaineita ensimmäisenä juurikin hiuksista ja esimerkiksi kynsistä – nämä kun eivät ole elintoimintojen kannalta välttämättömiä osia kehossa.

Jos hiukset alkavat katkeilla tai kuivua ja päänahka kutista, ei asiaa kannata ohittaa olankohautuksella ja odottaa, että tilanne vain muuttuu ajan kanssa paremmaksi. Kutina ja kipu eivät kuulu terveeseen päänahkaan, vaan terve päänahka ei oikeastaan tunnu miltään. Hiusten jatkuva katkeilu tai hiustenlähtö ovat myös hälytysmerkkejä siitä, että kaikki ei ole kunnossa.

Päivittäisen ravinnon tarkistaminen sekä ihotautilääkärillä käynti voi olla paikallaan, mutta ensihätään kannattaa kokeilla vaihtaa hiustenhoitotuotteet - sekä pesumetodit.

Hoitoainepesu yllätti positiivisesti

Suurin osa meistä on tottunut pesemään hiuksensa shampoolla ja tämän jälkeen lisäämään hoitoainetta hiuksiin. Helsinkiläinen Katja kuitenkin huomasi, että myös pelkkä hoitoaineella pesu riittää häneen skandinaavisen ohuisiin hiuksiinsa.

– Aloitin muiden joukossa curly girl methodin, jossa suuressa osassa on hiusten kosteuttaminen ja esimeriksi co-wash, eli hoitoainepesu, sanoo Katja.

Metodin tarkoitus on käsitellä hiusta hellävaraisesti sekä kosteuttaa sitä, jotta sen luonnollinen kihara tulisi esiin.

– Lopetin metodin kuitenkin jonkin ajan päästä, sillä siihen kuuluvat rutiinit veivät mielestäni turhan kauan aikaa, eikä minulla riittänyt siihen kärsivällisyys. Yhden asian tosin tulen pitämään vuorenvarmasti hiustenhoitorutiinissani ja se on hoitoainepesu shampoopesun sijaan, Katja sanoo.

Kun Katja lopetti shampoon käytön ja alkoi pesemään hiuksensa pelkällä hoitoaineella, yllättyi hän todella positiivisesti. Hän huomasi, ettei hänen hiuslaatunsa vaadi ollenkaan shampoopesua sillä pelkkä hoitoaine tai välillä jopa hiusnaamio, riittivät pitämään hänen hiuksensa puhtaina. Bonuksena tuli vielä kosteutettu hius ja myös päänahan kutina katosi parin kuukauden sisällä.

– Olen aina luullut, että hiukset kuuluu pestä shampoolla, enkä ole edes aiemmin ajatellut pelkän co-washin mahdollisuutta hiuksiini. En pysty edes kuvailemaan sitä ilon määrää, kun tajusin, etteivät hiukseni todellakaan vaatineet shampoota tullakseen puhtaiksi. Parin kuukauden hoitoainepesun jälkeen huomasin myös hiusteni vahvistuneen ja myös kauan vaivannut päänahan kutina oli poissa, Katja iloitsee.

Vaikka Katja lopettikin curly girl methodin, jätti hän silti metodista co-washin käyttöön ja yllättyi positiivisesti. Jos siis kärsit kuivista ja katkeilevista hiuksista tai kutisevasta päänahasta, kokeile jättää shampoo pois ja pese hiukset pelkällä kosteuttavalla hoitoaineella. Voi hyvinkin olla, että jo tämä rauhoittaa päänahkaa ja parantaa hiusten kuntoa. MayBeauty myy shampoota ja hoitoainetta pakettina,  shampoon voit antaa vaikka lahjaksi ystävällesi. 

>>Tilaa täältä MayBeautyn superkosteuttava arganöljyä sisältävä hoitoaine ja shampoo <<

MayBeautyn tyytyväisyystakuu: Uskomme niin vahvasti tuotteidemme tehoon, että annamme niille 100% tyytyväisyystakuun. Muistathan, että tulokset saattavat vaihdella henkilöstä riippuen, mutta jos et ole tyytyväinen saatuihin tuloksiin, ole yhteydessä MayBeautyn asiakaspalveluun. MayBeautyn tuotteita ei ole testattu eläimillä.