Kuiva ja kutiava päänahka on ikävä ongelma, josta kärsii yllättävän moni suomalainen. Vaiva korostuu etenkin talvella, kun mittari kääntyy pakkasen puolelle ja päänahka hautoo pipon alla.

Kosteutus, kosteutus, kosteutus.

Kosteutuksen merkitystä ihon ja päänahan hoidossa ei voi korostaa tarpeeksi. Peseminen, föönaaminen ja erilaisten muotoilutuotteiden käyttö kuivattavat päänahkaa. Moni elää myös edelleen siinä uskossa, että hoitoainetta ei tarvita tai sitä tulisi levittää vaan hiusten latvoihin.

Hoitoainetta tulee aina levittää myös päänahkaan, jolloin se ravitsee hiusten lisäksi myös päänahkaa. Tämän lisäksi hoitoaine tulisi aina levittää pyyhekuivattuun hiukseen ja sen suositellaan vaikuttavan 2-3 minuuttia ennen huuhtelua. Mitä hyötyä on laadukkaasta ja tehokkaasta hoitoaineesta, jos se huuhdellaan samantien pois?

Myös päänahka kaipaa kuorintaa

Päänahka kannattaa myös kuoria samalla tavalla kuin ihokin, sillä hoitotuotteista ei ole juuri iloa, jos ne eivät pääse perille asti. Kun päänahka on puhdas ja kuorittu, myös muut tuotteet pääsevät imeytymään paremmin. Markkinoilla on lukuisia kuorivia tuotteita päänahalle ja tämän lisäksi kuorinnan voi myös tehdä kampaamoissa. Päänahan kuorinta kannattaakin yhdistää seuraavan kampaaokäynnin yhteyteen.

Kuorinnan jälkeen päähän kannattaa levittää kosteuttava naamio. Moroccan Miracle- hiusnaamio on salonkitasoinen hiusnaamio kotikäyttöön, jonka tehoaineena on superkosteuttava arganöljy. Arganöljy on luonnon oma ihmelääke, joka sisältää runsaasti luonnollisia ainesosia, kuten E- ja A-vitamiinia, rasvahappoja ja eri antioksidantteja. Nämä kosteuttavat ainesosat hoitavat erinomaisesti hiuksia sekä ihoa, ja tekevät bonuksena hiuksista superkiiltävät.

Hiusnaamio sisältää myös keratiinia ja elvyttäviä proteiineja, jotka hoitavat ja vahvistavat kuivaa sekä hentoa skandinaavista hiusta ja samalla ravitsevat päänahkaa.

Moroccan Miracle- hiusnaamio toimii eri tavalla, kuin tavalliset purkissa olevat hiusnaamiot. Naamion hoitavat aineet, kuten proteiinit, keratiini ja kosteuttava pantenoli on lisätty naamiomyssyyn, joka laitetaan päähän puolen tunnin ajaksi. Myssyä voi käyttää samalla, kun teet vaikka kotitöitä tai katsot telkkaria, samalla kun myssyn tehoaineet tekevät taikojaan.

Tuotteen vaikutukset voimistuvat lämmössä, joten voit halutessasi kietaista pyyhkeen naamion päälle. Lämmössä hiussuomut aukenevat ja imaisevat hoitavat aineet sisäänsä.

Älä pese pois päänahan omia öljyjä

Shampoo ja hoitoaine kannatta valita sen mukaan, miten kosteuttavia ne ovat. Moni pelkää turhaan kosteuttavien tuotteiden latistavan tukkaa, mutta nykyajan tuotteet ovat kehittyneet sen verran, että pelko on turha.

Päänahasta ei myöskään kannata pestä pois sen omia öljyjä liian tehokkailla tuotteilla. Kun päänahasta poistuu sen omia öljyjä, alkaa päänahka oireilemaan esimerkiksi erilaisina allergioina ja pahimmillaan jopa hiustenlähtönä.

MayBeautyn Morocco Miracle-sarjan shampoo ja hoitoaine suojelevat hiuksiasi säänvaihteluilta tehden niistä helpommat käsitellä ja muotoilla. Tuotteet perustuvat niin ikään arganöljyn kosteuttavaan vaikutukseen, mikä silottaa takkuuntuvaa hiusta, samalla kosteuttaen hiusta ja päänahkaa.

MayBeauty tulostakuu: Uskomme niin vahvasti tuotteidemme tehoon, että annamme niille 100% tyytyväisyystakuun. Muistathan, että tulokset saattavat vaihdella henkilöstä riippuen, mutta jos et ole tyytyväinen saatuihin tuloksiin, ole yhteydessä MayBeautyn asiakaspalveluun. MayBeautyn tuotteita ei ole testattu eläimillä.