Kesä alkaa pikkuhiljaa vaihtumaan syksyyn, mutta onneksi kesästä on jäljellä ihanat muistot, joiden avulla jaksamme taas pimeän talven yli. Kesä jättää jälkeensä tosin muutakin kuin vaan ihania muistoja, sillä monella kesä näkyy myös kasvoilla.

Ihana, kamala aurinko

Ensimmäinen aurinkoinen ja lämmin kesäpäivä ja rannalle on päästävä heti aamusta. Kuulostaako tutulta? Koska lämmöllä hellivä aurinko ei täällä pohjoisella pallonpuoliskolla ole itsestäänselvyys, ei ole ihme, että auringonpalvonnan kanssa saattaa joskus mennä niin sanotusti överiksi.

Auringon säteet aiheuttavat ristiriitaisia tunteita, sillä auringon UV-säteily lisää ihon D-vitamiinin tuotantoa, mitä kehomme tarvitsee pysyäkseen terveenä ja ulkonäöllisesti ruskettunut iho saa koko olemuksemme hehkumaan.  Mutta samaan aikaan sillä on myös kääntöpuolensa, sillä aurinko on syy esimerkiksi melanoomaan ja ihon ennenaikaiseen vanhenemiseen.

Mitä eroa on UV-A ja UV-B säteilyllä?

Olet varmaan kuullut puhuttavan niin UV-A säteilystä, kuin myös UV-B säteilystä, mutta tiedätkö miten ne eroavat toisistaan? UV-B-säteily tunkeutuu vain ihon pintaosiin. Sen vaikutuksesta ihon pintasolukko lisääntyy ja pigmenttihiukkasten määrä ihossa kasvaa. UV-B-säteily on siis juuri sitä säteilyä, mikä polttaa ihoa ja suurina määrinä altistaa ihosyöville. (Lähde: Säteilyturvakeskus)

Photo by Jonathan Borba on Unsplash

UV-A säteily taas tunkeutuu ihon syvimpiin kerroksiin ja ruskettaa ihossa olevaa pigmenttiä sekä aiheuttaa ihon ennenaikaista vanhenemista. Säteily on siis syy siihen miksi ihollasi näkyy pigmenttimuutoksia, eli tuttavallisemmin maksaläiskiä ja miksi ihosi tuntuu kuivalta auringonoton jälkeen.

UV-suojilla voit osittain ehkäistä auringon vaaroja, mutta varmin keino suojella ihoa on pysytellä kokonaan pois auringosta. Pahinta iholle on palaminen, sillä iho kyllä muistaa kärsimyksen vielä vuosienkin päästä. Jos palat pahasti tietystä kohtaa, tulet valitettavasti huomaamaan, että tämä kohta tulee herkemmäksi auringolle ja palaa useammin jatkossakin.

Mitä ihossa siis itseasiassa tapahtuu, kun se palaa? Kun iho alkaa vähän punoittaa nähdään ihon päällimmäisessä kerroksessa, eli orvaskedessä muutamia kuolleita auringon polttamia soluja ja ihon toisessa kerroksessa, verinahan yläosassa tulehdusmuutoksia. Kun iho on palanut pahasti esimerkiksi rakkuloille, on orvaskedessä runsaasti kuolleita soluja ja verinahka on kokonaan tulehtunut.

Auringon kuivattama iho kuriin? Testaa hyaluronihappoa sisältävää kasvonaamiota. Tyytyväisyystakuu sekä ilmainen maailmanlaajuinen toimitus!

Photo by Jens Kreuter on Unsplash

Puolen tunnin tehokosteutus

Usein kasvojemme iho joutuu altistumaan auringolle eniten, sillä vaikka suojaisimmekin sen lierihatuilla ja aurinkorasvalla, niin täysin emme saa sitä auringolta piiloon - ellemme kulje koko kesää kommandopipo päässä. Tuskinpa!

Rusketuksen ja auringonoton jäljet näkyvät ihossamme siis vielä pitkään kesän jälkeenkin ja iho voi tuntua kuivalta ja kiristävältä. Aurinko edistää ihon ennenaikaista vanhenemista, mikä tarkoittaa ryppyjä, kuivaa ja hilseilevää ihoa. Mikä siis avuksi?

Haluatko ihon kuntoon? Klikkaa linkkiä ja löydä ihollesi hyvää tekevä hoito!

Yksi asia on yli muiden ja se on pitkäjänteinen ja säännöllinen ihon kosteutus, tosin jo puolessa tunnissakin voit saada ihmeitä aikaiseksi. Erilaiset kosteuttavat sheet-pikanaamiot ovat osoittaneet tehonsa ja jääneet monen naisen suosikiksi. Kannattaa lisätä naamiot osasi ihonhoitorutiinia, kasvoveden ja kasvorasvan seuraksi ja ihosi saa takaisin janoamansa kosteuden.

Photo by MayBeauty

Bio Cellulose Mask on tehokas & helppo keino saada iholle sen janoamaa kosteutta. Testaa täältä! Tyytyväisyystakuu sekä ilmainen maailmanlaajuinen toimitus!

MayBeautyn hyaluronihappoa sisältävä Bio Cellulose Face Mask on tehokas superkosteuttaja, kun ihosi janoaa kosteutusta. Hyaluronihappo tunnetaan ihon superkosteuttajana, sillä se sitoo kosteutta ihoon sekä silottaa samalla juonteita. Täydellinen hoito hoitamaan kesän jälkiä!

Naamio on valmistettu superohuesta bio-selluloosasta, joka on ohut luonnonkuitu ja peräti 1000 kertaa ohuempaa, kuin ihmisen hius. Koska kuitu on niin ohutta, sulautuu se ihoon, kuin tiivis kalvo, jolloin naamion tehoaineet pääsevät oikeasti imeytymään ihoon, eivätkä jätä ihon ja naamion välille tyhjää tilaa, jolloin kasvonaamion tehoaineet eivät pääse samalla tavalla imeytymään ja vaikuttamaan ihoon. 

Photo by MayBeauty

Puolen tunnin hoidon jälkeen, iho paitsi tuntuu kimmoisalta ja kosteutulta, hyaluronihappo tekee siitä myös superpehmeän. Tämän lisäksi naamio on täysin biohajoava, joten se on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto verrattuna moneen muuhun kasvonaamioon.  We like it!

>>Älä jätä ihoa hoitamatta! Kosteuta iho helposti sheet-kasvonaamion avulla - tilaa täältä!<<

MayBeauty tyytyväisyystakuu: Uskomme niin vahvasti tuotteidemme tehoon, että annamme niille 100% tyytyväisyystakuun. Muistathan, että tulokset saattavat vaihdella henkilöstä riippuen, mutta jos et ole tyytyväinen saatuihin tuloksiin, ole yhteydessä MayBeautyn asiakaspalveluun. MayBeautyn tuotteita ei ole testattu eläimillä.