Ihonhoidosta löytyy todella paljon tietoa  ja siitä tuntuukin olevan erilaisia mielipiteitä vähintäänkin yhtä paljon, kuin ravinnosta ja terveellisistä elämäntavoista. Parhaimmatkaan ihonhoito-ohjeet eivät tosin ole hyödyksi, ellet tiedä omaa ihotyyppiäsi. Lue alta miten eri ihotyyppejä hoidetaan ja mitkä tuotteet sopivat parhaiten kullekin ihotyypille.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Puhutaan kuivasta ihosta, pintakuivasta ihosta, sekaihosta, rasvoittuvasta ihosta, epäpuhtaasta ihosta, ikääntynestä ihosta ja herkästä ihosta… ja vielä muutamasta muusta. Ihoviidakossa voi välillä mennä sekaisin mikä olikaan se oma ihotyyppi ja perustuuko se omaan arvioosi vai esimerkiksi kosmetologin arvioon ihostasi.

Oman ihotyypin tuntemus on oleellinen asia ihonhoidon ja oikeiden tuotteiden löytämisen kannalta. Karkeasti ihotyypit voidaan jakaa neljään eri ryhmään; kuiva iho, sekaiho, rasvainen iho ja normaali iho. Luonnollisesti jälkimmäinen on se mitä kaikki tavoittelevat, mutta valitettavan harvalta löytyy niin sanottu normaali iho. Normaalin ihon sävy on tasainen, eikä iho kiristä tai rasvoitu, eikä siihen tule suuremmin näppyjä.

 

Oikeanlainen kosteutus on kuivan ihon hoidon kulmakivi

Monesti ihon kosteutuksesta puhutaan, kuin se olisi kaikille itsestäänselvä asia. Fakta on kuitenkin se, että ihon kosteutuksen voi myös tehdä väärin - ja itseasiassa yllättävän moni niin tekeekin.

Luullaan, että kun ihoa rasvataan paksulla ja öljymäisellä rasvalla on se riittävän tehokas kosteuttamaan rutikuivaa ihoa. Väärin. Ihon kosteutus tulee aina aloittaa kevyestä raskaampaan, eli iho täytyy niin sanotusti valmistella ottamaan vastaan kosteuttavia ja hoitavia aineita.

Voit ajatella kuivan ihon samanlaisena, kuin tiskirätin. Jos tiskirätti on rutikuiva, ei se ime itseensä pöydällä olevaa öljyä tai nestettä yhtä tehokkaasti, kuin märkä tiskirätti. Tämän vuoksi kuivalle iholle levitetään ensi kasvovesi, jonka jälkeen seerumi, kasvorasva ja tarvittaessa yöksi vielä ihoöljy.

Kuivaa ihoa voi myös hoitaa tehokosteuttavilla sheet-kasvonaamioilla. Yksi tällainen on hyaluronihappoa sisältävä Bio Cellulose Face Mask.  Tämä megakosteuttaja tehoaa kuivaan ihoon puolessa tunnissa ja naamiossa olevan ylimääräisen serumin voi levittää kasvoille tehostamaan vaikutusta.

Sekaiho koettelee kärsivällisyyttä, mutta täsmähoidolla senkin saa kuriin

Tyypillinen esimerkki sekaihosta on kiiltävä T-alue ja pintakuivat poskipäät. Myös ihohuokoset ovat selkeästi suurentuneet. Sekaihon hoidossa tärkeää on riittävän hellävarainen hoito. Hoitotuotteet eivät saisi olla liian peseviä tai hoitavia, sillä riippuen kasvojen alueesta, on iholla eri tarpeet.

The Incredible Face Gel on hellävarainen kasvojen puhdistusaine, joka sopii päivittäiseen käyttöön. Geeli myös kuorii ihoa hellävaraisesti, jolloin etenkin T-alueen epäpuhtaudet saavat kyytiä. Kun rakeetonta The Incredible Face Geliä hieroo kasvojen ihoon, alkaa se irroittamaan kuollutta ihosolukkoa ja epäpuhtauksia. Kun iho on kuorittu kuolleesta ihosolukosta, ylimääräisestä talista ja epäpuhtauksista, pääsevät ihonhoitotuotteiden ainesosat oikeasti vaikuttamaan ja hoitamaan ihoa.

Sekaiholle voi myös kokeilla puhdistavia naamioita, jotka täsmähoitavat juuri epäpuhtaita alueita, eivätkä niitä kasvojen alueita, joilla hoitoa ei tarvita. MayBeautylta löytyy esimerkiksi mustapäiden poistoon tarkoitettu The Incredible Face Mask, jota voit levittää vaikka pelkälle T-aluelle. Myös Pore Strip-nenäliuskat ovat kätevät, jos haluat päästä eroon nenänpielessä olevista mustapäistä.

Rasvoittuva iho on yleensä liian kuiva

Rasvoittuvassa ihossa talintuotanto on lisääntynyt ja iho tuntuu kiiltelevän, vaikka sille tekisi mitä. Tämä johtuu siitä, että iho koittaa hädissään tuottaa lisää rasvaista talia, sillä se janoaa kosteutta. 

Kuten sekaihon hoidossa, on rasvoittuvan ihon hellävarainen hoito kaiken A ja O. Vaikka tekisi mieli, niin älä käytä liian peseviä puhdistusaineita, sillä nämä pesevät pois ihon oman kosteusvaipan jolloin talin tuotanto vaan lisääntyy entisestään. Tämä saa kasvot kiiltämään ja ihohuokoset tukkiutumaan.

 

Liiallista talintuotantoa voi hoitaa kasvonaamiolla, joka sisältää valkosavea eli kaoliinia. Valkosavella, eli kaoliinilla on ihoa puhdistava vaikutus ja se sopii hyvin myös herkän ja kuivan ihon hoitoon.

The Incredible Pore Mask on valkosavinaamio, joka poistaa ylimääräistä talia sekä öljyisyyttä ja syväpuhdistaa ihohuokoset. Valkosaven sanotaan myös kuorivan ihoa kevyesti sekä vilkastavan verenkiertoa. Tuloksena on syväpuhdistettu iho, jonka sävy  on tasaisempi ja jonka laajentuneet ihohuokoset ovat supistuneet.

>> Tunnistatko nyt oman ihotyyppisi? MayBeautylta löytyy paljon ihonhoitotuotteita eri ihotyypeille. Kokeile! Jos et ole tyytyväinen voit saada rahasi takaisin << 

MayBeauty tyytyväisyystakuu: Uskomme niin vahvasti tuotteidemme tehoon, että annamme niille 100% tyytyväisyystakuun. Muistathan, että tulokset saattavat vaihdella henkilöstä riippuen, mutta jos et ole tyytyväinen saatuihin tuloksiin, ole yhteydessä MayBeautyn asiakaspalveluun. MayBeautyn tuotteita ei ole testattu eläimillä.

Kuvat: Unsplash