Iho on meidän suurin elin ja siitä huolehtiminen voi olla monelle itsestäänselvyys. Monet käyttävät samoja tuotteita läpi vuoden, mutta kesäihon hoito vaatii kuitenkin erilaisia tuotteita, kuin talvi-iho. Kerromme alla yleisimpiä virheitä, joita kannattaa välttää jos haluat tänä talvena ennaltaehkäistä ihokatastrofit.

Yksikään kasvorasva ei pelasta ihoa, jos elimistö kärsii

Yksikään ihonhoitotuote ei voi pelastaa huonokuntoista ihoa, jos ravinto ja elämäntavat ovat elimistöä ja ihoa rasittavia. On tärkeää miettiä miksi iho on kuiva tai oireilee muulla tavalla. Prosessoitu ruoka, liiallinen sokerin käyttö ja liian vähäinen nesteytys näkyvät naamasta. Elimistön hiljainen tulehdustila näkyy ihossamme ja silloin on ihan sama, kuinka paljon – tai kuinka kalliita ihonhoitotuotteita kasvoillemme levitämme.

Puhdas ja terveellinen ruoka näkyy myös ihossamme. Ei myöskään kannata vältellä vitamiineja, hivenaineita ja esimerkiksi sisäisesti nautittua öljyä.

Vääränlainen kosteutus

Valitettavan usein alamme kiinnittää ihoomme suurempaa huomiota vasta sitten, kun se alkaa oireilemaan. Tämän vuoksi ennaltaehkäisyn tärkeyttä ei voi tarpeeksi korostaa.

Ihon oikeanlainen kosteutus on yksi tärkeimmistä ihonhoitorutiineista – ja siksi se kannattaa tehdä oikein. Etenkin Suomessa joudumme ”taistelemaan” kylmää ulkoilmaa sekä kuivaa huoneilmaa vastaan ja ihomme on tästä syystä jatkuvasti koetuksella.

Ihon kuivuuden merkkejä ovat karhea ja kiristävä iho, joka voi myös punoittaa. Iho voi myös hilseillä tai kutittaa. Myös rasvoittuva iho on merkki ihon kuivumisesta, vaikkei sitä heti osaisi siihen yhdistää. Tällöin ihon talineritys on normaalia runsaampaa, koska ihon oma kosteuspitoisuus on kärsinyt.

Tärkeä tuote ihon kosteutuksessa on kasvovesi. Ei ole väliä, kuinka tehokasta kasvorasvaa laitat naamaasi, jos iho on kuiva. Voit ajatella kuivan ihon samanlaisena, kuin tiskirätin. Jos tiskirätti on rutikuiva, ei se ime itseensä pöydällä olevaa öljyä tai nestettä yhtä tehokkaasti, kuin märkä tiskirätti.

Samalla tavalla kasvorasva ei pääse imeytymään kuivaan ihoon, vaan iho tulisi kosteuttaa ensin kasvovedellä, joka vahvistaa ihon hydrolipidikalvoa puhdistuksen jälkeen. Älä siis missään nimessä pihtaa kasvovedestä, sillä se on kosteutetun ihon kulmakivi ja auttaa kasvorasvan ja seerumin imeytymisessä.

Talvi tulee, oletko valmis? Tilaa MayBeautyn hellävarainen kasvogeeli tästä!

Liian voimakkaat kuorinta-aineet

Vaikka olisitkin löytänyt omalle ihollesi täydellisesti sopivan puhdistustuotteen, kasvorasvan ja kasvoseerumin, ei niistä ole hyötyä, jos ne eivät pääse imeytymään ja vaikuttamaan ihossasi.

Tämän vuoksi on tärkeää huolehtia ihon kuorinnasta. Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa ja epäpuhtauksia, jolloin kasvorasva ja seerumin tehoaineet pääsevät oikeasti vaikuttamaan ihoosi, eivätkä jää likakerroksen pinnalle.

Ei ole kuitenkaan ihan sama mitä kuorintatuotteita käytät. Maybeauty The Incredible Face Gel on ihoa kuoriva hellävarainen geeli. Erikoista geelistä tekee se, että se ei sisällä mikrokuulia, jotka ovat paitsi vakava luontohaitta mikromuovin muodossa myös turhan kovia herkälle iholle.

Kun rakeetonta The Incredible Face Geliä hieroo kasvojen ihoon, alkaa se irroittamaan kuollutta ihosolukkoa ja epäpuhtauksia. Kun iho on kuorittu kuolleesta ihosolukosta, ylimääräisestä talista ja epäpuhtauksista, pääsevät ihonhoitotuotteiden ainesosat oikeasti vaikuttamaan ja hoitamaan ihoa.

8 kpl The Incredible Face Geliä, nyt vain 26€ – täältä pääset tilaamaan tämän suosikkituotteen!

MayBeauty tyytyväisyystakuu: Uskomme niin vahvasti tuotteidemme tehoon, että annamme niille 100% tyytyväisyystakuun. Muistathan, että tulokset saattavat vaihdella henkilöstä riippuen, mutta jos et ole tyytyväinen saatuihin tuloksiin, ole yhteydessä MayBeautyn asiakaspalveluun. MayBeautyn tuotteita ei ole testattu eläimillä.